A legjobb alkalmazások zenekedvelőknek

Ha a zenéről beszélünk, általában az aktuális kedvenc zenénk jut eszünkbe elsőnek. A hangérzékelés tulajdonképpen nem más, mint valamilyen test által megszólaltatott rezgés. Ha a rezgés szabálytalan, akkor azt zajnak hívjuk, ha pedig szabályos, akkor egy zenei hang jön létre, ezért végeredményben a zenét értelmes zajként definiálják. Míg régen a klasszukis értelemben vett zenét hangszerrel játszották, ma már nagyjából mindenből lehet zenét készíteni, ami hangot ad ki, hiszen a számítógépes programokkal nagyon könnyű átkonvertálni, átszerkeszteni a hangokat zenévé. Ebben a cikkemben elhoztam pár olyan nagyszerű alkalmazást, amelyek segítségével mi is egyszerűen rábukkanhatunk új zenékre, illetve olyan zenei alkalmazásokat, melyek kimagaslóan népszerűek a zenehallgatók körében, és melyeket én magam is rendszeresen használok.

SoundCloud

A SoundCloud egy fizetős és ingyenes zenei streaming szolgáltatás, amely online zeneáruházként és közösségi oldalként is működik. Ez egy svéd alapítású platform, a székhelye Németországban található. Habár eredetileg azért hozták létre, hogy a zenészeknek olyan platformot biztosítsanak, amin megoszthatják a felvételeiket és a hallgatók ezeket értékelhetik, később mégis a kész dalok közzétételére és véleményezésére helyeződött a hangsúly. Ez egy nagyszerű alkalmazás, hiszen lehetőséget nyújt az előadók számára, hogy a saját dalaikat megosszák, a hallgatók pedig elsőkézből értesülhetnek az újonnan megjelent zenékről. 

Shazam

A Shazam egy okostelefonokra fejlesztett alkalmazás, melynek az a lényege, hogy az éppen hallgatott zenéket felismeri. Ha például egy váróban ülve meghallunk egy zenét, ami tetszik nekünk, de nem tudjuk a zene címét, akkor ez az alkalmazás a lehető legalkalmasabb erre. Az alkalmazást elindítva a telefonunk beazonosítja a környezetünkben szóló zenét, és megadja annak az előadóját és címét. Habár maga a cég már 1999 óta létezik, az alkalmazás mégis csak az elmúlt években lett felkapva. A Shazamot folyamatosan fejlesztik, mára már televízós programokat, hirdetéseket, de videólejátszót is tartalmaz ez a rendkívül hasznos alkalmazás. 

MP3 Video Converter

Azok számára, akiknek a telefonjukon nem mindig elérhető az internet, ez az alkalmazás igazi életmentőként működhet. Az MP3 Video Converter egy androidos alkalmazás, mely a Google Play-ből tölthető le. Lényege, hogy a letöltött videófájlokat át lehet konvertálni MP3, és AAC audióvá, így a letöltött zenéket offline módban is tudjuk hallgatni. Ezenkívül az alkalmazásban egy beépített funkció segítségével nem csak zenéket, hanem egész albumokat is le lehet tölteni, ami megkönnyíti a folyamatot. 

VLC

A VLC egy olyan médialejátszó, melyen nem csak zenéket lehet hallgatni, hanem hangoskönyveket is, ráadásul filmeket, és videókat lehet nézni rajta. Ez egy nyílt forráskódú, ingyenes lejátszó, ami hangszínszabályzóval, teljes adatbázissal és szűrőkkel is rendelkezik. Amellett, hogy szinte az összes multimédia fájlt képes lejátszani, a VLC hatalmas előnye, hogy a program beépített könyvtárában rengeteg nyelven elérhetőek feliratok, illetve nagyon egyszerű a letisztult platform kezelése.

Neutron

Ha valaki szereti a professzionális, kiváló minőségű zenét, és éppen egy megfelelő lejátszót keres, akkor az a Neutron nevű zenelejátszót válassza. A Neutron nevű alkalmazás egy meglehetősen egyedi hangmegjelenítő motorral rendelkezik, így biztosítva a lehető legjobb minőségű zenelejátszást. Emellett a program az egyedi fájltípusokat is támogatja, mintpéldául a FlAC, vagy az MP2. Számos más funkcióval is rendelkezik, ezért nagyon ajánlom mindenkinek ezt a zenelejátszót, hiszen én is évek óta használom ezt. 

Mindenképpen azt tanácsolom a kedves olvasóimnak, hogy ezen alkalmazások legalább egyikét próbálják ki, hiszen minél több zenei alkalmazást próbálunk ki, annál nagyobb esélyünk van megtalálni a számunkra legmegfelelőbbet.